Annons

Ny vinst för lovande MMA-fightern från Växjö

Växjö • Publicerad 30 maj 2023 • Uppdaterad 31 maj 2023
William Swärd tillsammans med sina coacher Johan Åkerberg tillvänster och Ulf Elm till höger.
William Swärd tillsammans med sina coacher Johan Åkerberg tillvänster och Ulf Elm till höger.Foto: Patrik Persson

I helgen vann Växjö Titans kampsportsförenings William Swärd sin tredje raka MMA-match när han mötte Örebrofightern George Youssef. William Swärd från Växjö gick ut starkt och i den andra ronden bröt domaren och utropade honom som vinnare på teknisk knockout.

Det var den mest prestigefyllda vinsten för William Swärd.

Annons

– Vi har bara sett början av Williams karriär. Nu analyserar vi den här fighten och går tillbaka till träningsmattan för att finjustera och förbereda inför nästa match och motståndare, säger Ulf Elm på Växjö Titans.

William Swärd vann SM 2019 i B-klass. I fjol besegrade han både Mohammed Rahmani och Jack Elmer Thunqvist via teknisk knockout.

Sedan årsskiftet har Växjö Titans ett samarbete med Johan "Motivator" Åkerberg från Kosta Kampakademi som är en av Sveriges mest meriterade coacher inom muay thai. Han har hjälp William Swärd med boxningen och de fysiska förberedelserna samtidigt som Ulf Elm hjälp till med kunskaper inom grappling, som är en kampform där man använder händerna som greppverktyg snarare än som slagverktyg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons