Annons

Nya Alvesta SK ska etablera sig i topp

Alvesta SK, med nye sportchefen Peter Andersson, bygger ett intressant lag för nästa säsong i hockeytvåan. Senast in är Fabian och Daniel Bohman som lånas in från Kalmar HC.
Alvesta • Publicerad 31 maj 2018
Peter Andersson
Peter AnderssonFoto: Filip Sjöfors

De 22-åriga tvillingbröderna har Tingsryd som moderklubb, men lämnade efter hockeygymnasiet. Sedan dess har de bland annat spelat med HA74 och Osby och närmast kommer de från Kalmar HC.

– De passar ganska bra in i vår filosofi. Vi vill ha en lokal prägel på laget. Vi ser en potential i dem om de får vara hela och jobba i lugn och ro i en miljö där de får förtroende och kan utvecklas, säger Peter Andersson.

Annons

Alvestas tidigare tränare är tillbaka i klubben i rollen som sportchef. Lagbygget rullar på och truppen, som Andreas Custemo kommer att träna, ser stark ut på pappret. På backsidan är Victor Persson från Värnamo och Eric Andersson från Gislaved. Dessutom återvänder Philip Lundegård till moderklubben efter juniorspel i Växjö Lakers, HV71 och Tingsryd.

– På backsidan har vi medvetet lite mer tyngd och storlek.

På forwardssidan är de inlånade bröderna Bohman de första nyförvärven. Däremot har bland annat nyckelspelare som Benny Berglund, Ronny Hansson, Robert Lis och förra säsongens poängkung Michael Sjölin förlängt sina kontrakt.

– Jag är jättenöjd hittills med lagbygget. Jag tycker att vi har fått in en bredd och spets som vi inte haft på många år.

Innan truppen spikas ska ytterligare ett par forwards samt ett målvaktspar presenteras. Alvestas målsättning är att etablera sig i toppen och att nå Alltvåan efter jul.

– Vi måste hitta vår plats för att kunna leverera och vara ett stabilt lag i Alltvåan och kanske aspirera på en division 1-plats. Hela föreningen måste vara med på tåget och det är man i dag på ett annat sätt än tidigare. Föreningen andas lite ny optimism, säger Peter Andersson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons