Annons

Nya bostadsområdet snart klart – lägenheter erbjuds i ny upplåtelseform

Växjö • Publicerad 7 april 2023
Lägenheter med hyrköp snart klara för inflyttning i nytt bostadsområde i Växjö.
Lägenheter med hyrköp snart klara för inflyttning i nytt bostadsområde i Växjö.

Vidingehem bygger 76 nya lägenheter fördelade i två byggnader på Nydalavägen i Araby. Lägenheter i den ena byggnaden erbjuds som hyrköp och det är första gången som Vidingehem testar den modellen som upplåtelseform i sin nyproduktion.

– Begreppet hyrköp innebär att hyresgästen får möjlighet att prova på hur det är att bo i en ägarlägenhet genom att först hyra innan du beslutar dig för att köpa din lägenhet, säger Carina Herbertsson, tf vd för Vidingehem.

Annons

I sommar kan inflyttningen komma igång i 24 lägenheter. I bostadsområdet som växer fram erbjuds hyrköp, traditionella hyresrätter och ägarlägenheter.

Vad gäller hyrköpsmodellen får man hyra lägenheten i två år och under den tiden har man rätt att köpa bostaden till ett på förhand överenskommet pris. Efter två kan man fortsätta hyra lägenheten och teckna ett nytt hyrköpskontrakt om man vill.

De andra 52 lägenheterna, som är hyresrätter, väntas vara klara för inflyttning från den 1 november.

Lägenheter kommer att förmedlas via Boplats Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons