Annons

Nya detaljer om Åby/Tjuredas hallbygge

Åby • Publicerad 9 maj 2019
Så här ser hallens konstruktion ut.
Så här ser hallens konstruktion ut.Foto: Llentab

Åby/Tjureda får låna 38,7 miljoner kronor av Växjö kommun för att bygga en bandyhall i Åby. Nu väntar en intensiv sommar och tidig höst för att förverkliga Sveriges snabbaste hallbygge.

I dag träffar byggledaren Bertil Sigvardsson kommunen för att prata bygglov. Samtidigt är det klart att företaget Llentab från Kungshamn i Bohuslän ska leverera och montera tak och ytterväggar.

Annons

Enligt Smålandsposten kommer den nya arenan att ha en publikkapacitet på 2 000 personer. Åby/Tjureda snittade 530 betalande under förra säsongen. Ribban för första elitseriesäsongen har lagt på en överkomlig nivå i budgeten.

– Det säkraste sättet göra bort sig i en budget är att räkna upp publiken. När Villa byggde sin hall ökade publiksnittet med 85 procent. När Vetlanda spelade sin första säsong i sin hall var ökningen 71 procent. I vår budget har vi lagt oss på en 48-procentig ökning. Det motsvarar 255 fler betalande per match, säger Curt Einarsson till Smålandsposten.

Läs mer via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons