Annons

Nyckelspelaren stannar i Växjö Vipers

Växjö • Publicerad 17 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers förlänger kontraktet med VM-aktuelle centern Ludwig Persson. Han hade ett avtal som gick ut 2019, men nu förlängs det.

– Såklart superviktigt för föreningen att knyta upp en av våra landslagsspelare som dessutom är från Växjö. Ludde fortsätter ta stora steg och aspirerar på en VM plats i december vilket säger mycket om de kunskaper han kommer vilja bidra med kommande säsong. Han är en ledande spelare på plan såväl som i gruppen och just den kombon gör honom till den ledaren som har möjlighet att dra många av våra andra spelare i fortsatt rätt riktning. I starten av denna försäsong har Ludvig visat framfötterna och fortsätter den fysiska utvecklingen i denna takt så kommer han vara ett kraftpaket som få andra SSL centrar kan mäta sig med. Hans förebildande sprids också vidare ner till ungdomslag vilket vi tror är en jätteviktig del för hela föreningen, säger tränaren Niklas Nordén i ett pressmeddelande.

Annons

Ludwig Persson har gjort 142 poäng på 157 matcher i Vipersströjan.

– Det känns otroligt inspirerande att fortsätta spela för min hemstad och klubb Växjö. Jag upplever att det är något stort på gång inom klubben, och då tänker jag främst inom organisationen som kommer ge oss sportsliga framgångar. Och den resan tänker jag vara med på. När förhandlingarna började så kändes mycket rätt på en gång och allt föll på plats rätt snabbt, säger Ludwig Persson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons