Annons

Nyförvärv klara för Växjöklubbarna

Växjö • Publicerad 2 november 2018
Foto: Matilda Elfgaard

Dagen för övergångarna inom svensk friidrott har passerat. Både IFK Växjö och Athletics 24Seven i Växjö har gjort klart med flera nya friidrottare.

Stavhopparen från Kalmar SK, Micael Fagö, kommer att tävla för IFK Växjö. Den 24-åringe SM-silvermedaljören har tävlat i Finnkampen och har hoppat 5,20 som bäst. Han blir lagkompis med Sofie Hammar, som har kastat 45 meter i spjut, och lämnar IF Rigor för Växjöklubben, skriver Smålandsposten.

Tiokamparen Kevin Frankl från Ullevi TK är klar för Athletics 24Seven. Han har ett personbästa på 7 459 poäng i tiokamp och var trea på mångkamps-SM. Kevin Frankl är en av två nyförvärv i klubben. Även Matilda Elfgaard kommer att tävla för Athletics 24Seven. Hon kastar spjut och har ett personbästa på 52,60 meter från 2014, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons