Annons

Nyförvärven bakom Östers överkörning

Publicerad 3 september 2016
Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN

När Öster och Trollhättan möttes i våras blev det överraskande vinst för Trollhättan med 3-0. Under lördagen var det dags för en ny drabbning och den här gången blev det Östervinst med hela 5-0 inför 2133 i publiken.

Det var nyförvärvens eftermiddag på Myresjöhus Arena. Tidigt i matchen hade David Johannesson ett friläge, som han dock missade. Men han skulle få revansch i den 24:e matchminuten. 1-0 kom genom en djupledsboll från Daniel Ahonen som Johannesson kallt kunde lobba in.

Annons

Johannesson hade några minuter senare också öppet mål men bollen gick utanför. Istället fick han assistera till 2-0 i matchminut 31. Gaislånet rundade målvakten och kunde passa till Robin Strömberg som gjorde målet.

3-0 kom bara några minuter senare genom Daniel Ahonen, på pass från ett annat nyförvärv, nämligen Mattias Pavic. Innan halvtidsvilan passade Ahonen också fram till David Johannessons 4-0.

I andra halvlek blev spelet sämre men på straff kunde Karl-Johan Lindblad göra Östers och matchens femte och sista mål.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons