Annons

Nyförvärvet: ”Kan jag inte ersätta rakt av så ska jag i alla fall kunna göra många poäng”

Tommy Bolin ska producera poäng för Växjö Vipers. Den rollen har nyförvärvet inga problem med att ta.
Växjö • Publicerad 4 oktober 2020
Tommy Bolin.
Tommy Bolin.Foto: LENA GUNNARSSON

André Andersson och Jesper Sankells ersättare i Växjö Vipers är en stockholmare som nästan ser Visby som sitt hem. Efter fem år på Gotland är Tommy Bolin redo för nästa steg i innebandykarriären och livet utanför.

– Det finns flera anledningar till att jag valde Vipers. Jag har haft fem år på Gotland och hade egentligen inte haft några problem med att spela i allsvenskan eftersom jag trivdes bra. Men kände personligen att jag ville till en ny plats och lära känna nya människor. Jag hade stannat lite i utvecklingen, både innebandymässigt och privat. Det var en helhetsgrej i livet, säger Bolin och fortsätter:

Annons

– Det blev Växjö. När både Sankell och André lämnade gav det en bra öppning för en stor roll. Vipers var ganska på och när jag var här och hälsade på kändes det bra.

Bolin tycker att det är ett steg uppåt att spela i Växjö Vipers kontra Visby. Men kanske inte lika självklart som det utifrån känns.

– Alltså... jag vet inte om jag ser det på det sättet. Sen är det klart att jag kommer till ett etablerat SSL-lag. Tidigare har jag varit i SSL-lag som inte har varit lika etablerade. Samtidigt står vi inför en generationsväxling med många unga spelare. Vi får se hur allting blir men det är klart att det är någon form av steg.

Att du ska ersätta Sankell och André, hur ser du på det?

– Jätteroligt. Det är två väldigt duktiga spelare och jag ska göra allt jag kan. Men att ersätta de två är kanske lite mission impossible. Jag tror att jag ska kunna bidra med det jag är bra. Kan jag inte ersätta rakt av så ska jag i alla fall kunna göra många poäng, det har jag alltid gjort och vill fortsätta med.

Att göra poäng är din roll och du vill då vara drivande genom din produktion?

– Dels det och dels att man får vara med i en yngre trupp. Jag tror jag är tredje äldst och är inte van med det. Det lir en utmaning att få lite visa vägen för de yngre spelarna.

Vipers inleder borta mot Pixbo den 4 oktober. Smålandsposten sänder matchen.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons