Annons

OEL väntas få superkontrakt i NHL

Arizona • Publicerad 17 maj 2018
Foto: Oskar Tinggren

Den 1 juli får Oliver Ekman-Larsson formellt skriva nytt kontrakt i NHL. Stjärnbacken som för närvarande spelar VM i Köpenhamn med Tre Kronor ryktas få ett superkontrakt av sin klubb Arizona Coyotes.

Tingsrydsbackens kontrakt går ut efter nästa säsong men klubben har visat stort intresse för att behålla stjärnan. Arizona Sports rapporterar att NHL-klubben kommer att erbjuda Ekman-Larsson ett jättekontrakt på hela åtta år.

Annons

Åttaårskontraktet uppges ha en lönetaksträff på strax över åtta miljoner dollar per säsong, vilket motsvarar nästan 70 miljoner svenska kronor. En summa som skulle innebär att han blir NHL:s näst bäst betalda svenska spelare efter Henrik Lundqvist och en av ligans bäst betalda backar. Det skulle också räcka till två miljoner räkmackor inklusive kaffe på en välkänd hylla hemma i Tingsryd.

Tingsrydssonen har spelat i Arizona Coyotes i fem säsonger.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons