Växjö • Publicerad 24 juni 2019
Filip Örnblom.
Filip Örnblom.Foto: Lena Gunnarsson

Östers IF och dess supportrar får fortsätta att vänta. Efter 261 dagar har Växjölaget inte lyckats vinna hemma på Myresjöhus Arena. För åttonde gången den här säsongen kryssade ÖIF på måndagen när Varberg gästade.

Varberg var något bättre än Östers IF under den första halvleken. Men att det var serieledaren mot nästjumbon, nja, så stor var inte skillnaden spelmässigt.

Målmässigt var det det rödblå hemmalaget som fick utdelning. David Johannesson sköt – via en Varbergs försvarare – ut bollen till Filip Örnblom som kyligt placerade in 1-0 och sitt första mål för ÖIF efter 31 minuter.

Siffrorna stod sig när lagen gick till halvtidsvila efter 45 minuter på måndagen.

Efter paus skapade lagen varsin riktigt bra målchans under inledningen. För hemmalagets del kom David Johannesson loss men avslutet hamnade i utsidan – istället för insidan av nätmaskorna.

Varberg hade sedan det mesta under en lång period. Känslan var att hallänningarna kom närmare och närmare.