Öster förlorade efter Karlssons utvisning

Växjö • Publicerad 19 september 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Öster förlorades lördagens derby mot Jönköpings Södra med 4-1. Öster fick spela med tio man i över 60 minuter efter en utvisning.

I den 30:e matchminuten fick Stefan Karlsson rött kort efter en incident. Efter en lång tröjdragning från Moustafa Zeidan i J-Södra tog Karlsson tag i Zeidan och tryckte ner hans huvud mot marken. Se händelsen i klippet nedan.

Strax innan halvtidsvilan gjorde Öster 1-0, trots en man mindre på plan. Calle Johansson sköt bollen mot mål och kunde via stolpen göra matchens första mål.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade J-Södra genom inbytte Eric Johana Omondi. I den 73:e matchminuten kom också 2-1 till Jönköpings Södra genom Edin Hamidovic. Tio minuter senare gjorde han även 3-1.

På tilläggstid gjorde J-Södra också 4-1. Öster fick se sig besegrat efter sex raka matcher med poäng.