Öster förlorade mot allsvenska Kalmar

Publicerad 25 mars 2017

Östers IF förlorade genrepet mot Kalmar på Fredrikskans med 2-1. Det var det allsvenska laget som inledde bäst och hade bollinnehavet.

Men det var Östers IF, som gör comeback i superettan nästa vecka, som gjorde matchens första mål. Efter en försvarsmiss kunde David Johannesson sno åt sig bollen och i friläge rulla in bollen i mål till 1-0.

Men några minuter senare kvitterade Kalmar FF genom Romario på straff. Resultatet i pausvilan var 1-1 men tidigt i andra halvlek kunde Kalmar göra 2-1.

Med en halvtimme kvar på matchen fick David Johannesson sitt andra gula kort i matchen och Öster fick avsluta matchen med tio spelare. Båda lagen skapade därefter chanser men kunde inte få bollen i bollen.

Nästa söndag spelar Öster säsongens första match i superettan. De möter Falkenberg borta på Falcon Alkoholfri Arena.