Annons

Öster ingår ett unikt samarbete

Växjö • Publicerad 13 juni 2018
Foto: Oscar Appelgren

Östers IF väljer, som den andra elitföreningen i Sverige, att ingå en lokal överenskommelse med Arbetsförmedlingen. Målet är att hjälpa ungdomar i utanförskap ut i arbetslivet.

– Vi kommer att genomföra en karriärdag inspirerad av Malmö FF, men i något mindre skala. Vi tittar också på något som vi kallar Karriärprogrammet där vi i samarbete med våra partners erbjuder praktikplatser på deras företag. Det kan handla om en månad i taget på några olika arbetsplatser, även hos oss på Östers IF. Därefter får praktikanten ett certifikat på utförd praktik, säger Jessica Carlsson på Östers IF till Svenskelitfotboll.se och fortsätter:

Annons

– Vi hoppas att ungdomarna ska bli nyfikna på arbetslivet genom att få prova på olika yrken. Tanken är att de få gå ihop med en mentor och få reda på vad som krävs för att få ett jobb och få tips.

Idrotten är ofta en väg in i samhället för personer som flyttat från ett annat land. Det är också en väg för integration. Klubben och Arbetsförmedlingen hoppas kunna hjälpa ungdomarna att hitta jobb och utbildning.

– För många är det ett stort steg att gå till en myndighet, men idrotten kan göra oss tillgängliga. Och när vetskapen om oss har nått ut så finns vi där för ungdomarna. Östers IF har ett stort kontaktnät och kan nå dessa ungdomar och inspirera dessa att få jobb. Jag tror att vi tillsammans kan skapa förutsättningar ihop, säger David Fridlund, Arbetsförmedlingschef i Växjö, till Svenskelitfotboll.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons