Öster körde över Värnamo

Växjö • Publicerad 5 februari 2019
Gustav Ahrn.
Gustav Ahrn.Foto: Alexander Jepsen

Östers IF besegrade på tisdagen IFK Värnamo på Fagrabäcks konstgräs. Smålandsmötet mellan superettanklubben Öster och division 1-laget Värnamo slutade 5-2.

Det var Öster som tog ledningen i den första halvleken. David Johanesson nickade in 1-0 efter 29 minuter, efter en passning från unge Gustav Ahrn. En differens som stod sig efter 45 spelade minuter.

Strax efter paus – närmare bestämt tre minuter in i den andra halvleken – kvitterade gästerna till 1-1.

En ställning som inte höll sig särskilt länge. I minut 50 tog Öster tillbaka övertaget när Gustav Ahrn fixade 2-1. Samme Ahrn skulle hålla sig framme ytterligare en gång. Tolg IF-produkten ordnade 3-1 i den 68:e minuten. Fyra minuter senare blev även David Johanesson tvåmålsskytt när han fixade 4-1.

Öster vann till slut matchen med 5-2, sista rödblåa-kassen skrevs som självmål.

ÖIF studsade således tillbaka efter 1-2-förlusten i försäsongens första match mot Jönköpings Södra.