Växjö • Publicerad 27 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Filip Sjöfors

Helsingborg är klart för allsvenskan 2019. Under lördagen spelade Skånelaget borta mot Öster på Myresjöhus Arena i Växjö.

Helsingborg tog ledningen efter 31 spelade minuter men precis innan pausvilan fick Öster straff och Simon Helg kunde göra 1-1. Den första kvarten av den andra halvleken var Helsingborgs. Laget gjorde två nickmål genom Andreas Granqvist och Mohammed Abubakari och sedan 4-1 i matchminut 60 genom Rasmus Jönsson.

Gästerna såg ut att gå mot en storseger men i slutminuterna kom Öster tillbaka in i matchen - och det med besked. På sju minuter gjorde Öster tre mål. I matchminut 85 gjorde Mattias Pavic mål och två minuter senare noterades även Dragan Kapcevic för ett mål. På övertid gjorde Månz Karlsson till 4-4. Dessförinnan hade även Liridon Silka ett avslut i målramen.