Annons

Öster-mittfältaren: ”Det kommer egentligen att handla om smärta”

VÄXJÖ • Publicerad 20 juni 2018
Jonathan Drott är hoppfull om att kunna spela söndagens Östermatch mot AFC.
Jonathan Drott är hoppfull om att kunna spela söndagens Östermatch mot AFC.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Jonathan Drott linkade ut senast när Öster besegrade Gefle med 4-2. Om mittfältsmotorn spelar söndagens superettan-match mot AFC Eskilstuna är i nuläget oklart – men 26-åringen är hoppfull om sin egen medverkan.

– Jag stukade till foten ganska ordentligt. Stefan (Karlsson) jagade en kille och han (Gefle-spelaren) ramlade så jag fick hela hans kropp över min fot. Jag hade inte foten i balans och samtidigt tänkte jag attackera och försöka ta bollen och då föll han. Det var en olycklig situation, säger Drott till VXOnews.

Annons

Kan du spela på söndag?

– Det kommer egentligen att handla om smärta. Jag får tejpa ordentligt och det ska kunna gå, jag hoppas det i alla fall.

Öster är inne i en positiv trend där laget har tagit full pott på de två senaste matcherna.

– Även i matcherna före spelade vi bra men fick inte med oss poängen. Nu har vi fått sex poäng på de två senaste och det gäller att vi försöker rida på den vågen.

AFC har bara släppt till sju mål bakåt på de 13 inledande omgångarna. Kanske att mittfältarna i Öster tvingas luckra upp ett kompakt försvar.

– Visst kan det bli lite ställningskrig. De är ganska bra bakåt och det är klart att de är ett bra lag som har kommit igång bra. Det kommer att bli en tuff match.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons