Öster nära att skrälla mot AIK

Växjö • Publicerad 9 mars 2019

Östers IF imponerade under årets Svenska Cupen. Sedan tidigare har Växjöklubben besegrat lag som Malmö FF, Falkenberg och Degerfors. Under lördagens kvartsfinal mot regerande svenska mästarna AIK var Öster nära en ny superskräll.

Öster ledde med 2-1 med drygt fem minuter kvar av matchen. Men efter en sent straffmål av AIK gick matchen till förlängning, där Stockholmarna kunde göra två mål och vinna.

Båda Östermålen gjordes av Dragan Kapcevic, som har varit mycket bra under hela försäsongen.

Det var gästerna från Stockholm som tog ledningen på hybridgräset på Myresjöhus Arena. Efter sju minuter gjorde Sebastian Larsson 1-0. Men under halvleken var Öster det bättre laget spelmässigt och några minuter kvar av den första halvleken kvitterade Öster genom Kapcevic.

Efter drygt 60 minuter spelade revs David Johannesson ner i straffområdet och Öster fick straff. Dragan Kapcevic klev fram på nytt och satte en säker straff bakom AIK-målvakten Oscar Linnér.

Efter Östers ledningsmål hade båda lagen farliga chanser och i den 84:e matchminuten fick AIK en straff efter att David Johannesson fällt en motståndare i straffområdet. Daniel Sundgren tog vara på chansen och gjorde 2-2.

Målet tog matchen till förlängning, där AIK gjorde både 3-2 och 4-2. Stockholmslaget är klart för semifinal.