Öster nollade serieledaren – Örnblom tvåmålsskytt igen

Växjö • Publicerad 17 oktober 2020
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Östers IF kvalade sig kvar i Superettan förra säsongen. Nu är laget med bland topplagen i serien. Under lördagen vann Öster, som ligger fyra i tabellen, mot serieledaren Degerfors med 2-0.

Filip Örnblom nickade in matchens första mål på frispark i slutet av den första halvleken. I början av den andra halvleken gjorde han också 2-0, den gången på straff. Örnblom har nu gjort fem mål på fyra matcher.

Segern innebär att Öster nu har 42 poäng, lika många som Jönköpings Södra på kvalplats. J-Södra har bättre målskillnad med två mål.

Sju matcher återstår för Öster i Superettan 2020.