Öster skrällde inför fullt hus

Publicerad 25 februari 2019
Gustav Ahrn.
Gustav Ahrn.Foto: Alexander Jepsen

På måndagen var det dags för en riktig godbit i Tipshallen för den som gillar fotboll. Östers IF tog emot Malmö FF på hemmaplan i Svenska Cupen. Redan några timmar före avspark basunerade Växjöklubben ut att biljetterna till matchen var slut.

Den första halvleken blev mållös när superettalaget tog emot det allsvenskagänget från Skåne.

Under matchens första 45 minuter varnades David Johannesson och Calle Johansson för hemmalaget.

Efter paus – sju minuter in i den andra halvleken – chockade Öster MFF. Dragan Kapcevic fixade 1-0 för rödblått. Men glädjen blev kortvarig. Endast två minuter senare ordnade Marcus Antonsson 1-1 på straff.

Men Öster skulle dra det längsta strået den här kvällen. Unge Gustav Ahrn avgjorde mötet i den 89:e minuten när han sköt 2-1 för hemmalaget vilket också blev slutresultatet.

Öster besegrade Malmö FF med 2-1.

ÖIF har nu drömläge för att gå vidare i cupen efter två raka segrar. Laget möter i nästa omgång Degerfors.

– Vi vet vilka förutsättningar som gäller inför matchen. Jag tror och hoppas vi går för vinst, det gör vi i varje match. Hoppas vi får tillbaka några spelare från skador och har fräscht lag till helgen, säger Dragan Kapcevic till CMore.