Annons

Öster släpper in upp till 3 000 personer

Växjö • Publicerad 22 juli 2021
Foto: SUVAD MRKONJIC

Öster tar emot Jönköpings Södra på tisdag. Då kommer klubben att släppa in 3000 personer på Visma Arena.

– Vi har gjort en plan utifrån de restriktioner som gäller just nu. Med de förutsättningarna har vi landat i att vi kan ta in en total publiksiffra på 3000. Vi har en modern fotbollsarena med rätt tydlig sektionering och med flera olika entréer i alla vädersträck. Så vi har en logistik som är bra och som gör att vi kan ta in så pass många, säger Östers klubbdirektör Jens Magnusson till Minboll.

Annons

2019 var senast som det var fritt att släppa in så många åskådare som fick plats på arenan. Då hade Öster en publiksnitt på 2 267 åskådare.

– Det är ganska svårt att ha en uppfattning om hur många som vill komma. Visst tror och hoppas man att många har en längtan till att se liveidrott och Öster igen. Samtidigt är vi fortfarande i en pandemi och det är semestertider där många är bortresta. Så det är lite svårt att veta exakt hur många som kommer på en sån här match. Men vi hoppas så klart att så många som möjligt kommer. Både klubben och laget behöver stöttningen, säger Jens Magnusson.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons