Annons

Öster startar upp flickverksamhet

Växjö • Publicerad 23 november 2021
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Östers IF startar upp en flickverksamhet i föreningen nästa år. Det blir en del i föreningens ungdomsverksamhet och första gruppen flickor kommer att ingå i verksamheten Kul med Boll.

– Detta är ett naturligt steg i vår ambition att skapa så bra förutsättningar som möjligt för både flickor och pojkar i Växjö som vill spela fotboll. Vi tror att vi med vår kunskap, organisation och arbetssätt kan bidra till att lyfta flickfotbollen i regionen och därmed också damfotbollen på sikt, säger klubbdirektör Jens Magnusson till klubbens hemsida.

Annons

Efter Kul med Boll startas såväl pojklag som flicklag upp i föreningen.

Tanken är att bygga på med ett nytt lag underifrån varje år. Över tid kommer frågan om seniorverksamhet att utvärderas som ett nästa steg.

Henrik Cajnerud kommer att vara ansvarig för föreningens flickverksamhet och arbeta tätt tillsammans med övriga inom föreningens ungdoms- och akademiverksamhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons