Öster studsar tillbaka – tack vare Rodic avgörande mål

Fotboll • Publicerad 22 maj 2022
22040 Östers Vladimir Rodic under fotbollsmatchen i Superettan mellan Landskrona och Öster den 4 april 2022 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0197Foto: MATHILDA AHLBERG

Öster förlorade i veckan mot Halmstads BK med hela 4-1 på hemmaplan.

Under söndagen var laget på besök i Trelleborg för att studsa tillbaka på vinnarspåret igen i Superettan. Och det skulle vara i den första halvleken som målen trillade in.

Adam Bergmark Wiberg gjorde 1-0 efter 18 minuter. Trelleborg gav inte upp och Simon Amin gjorde 1-1 i den 42 matchminuten. Då trodde nog många att det skulle stå oavgjort när domaren blåste för halvtid. Men strax innan halvleken var slut slog Vladimir Rodic till och Öster gjorde 2-1. Ett resultat som sedan kom att stå sig matchen ut.

Öster inkasserade femte vinst på nio matcher. Laget ligger nu på tredje plats med 16 inspelade poäng. Tre poäng bakom Halmstad som man förlorade mot i torsdags.