Öster tog inte chansen – oavgjort mot Sundsvall

Öster hade chansen att nå kvalplatsen vid seger mot Sundsvall och om Helsingborg tappade poäng mot Örgryte.
Men Öster lyckades inte ta mer än ett poäng och matchen slutade 1-1.
Växjö/Sundsvall • Publicerad 20 november 2021
Sundsvalls Ludvig Nåvik och Östers Mattias Adolfsson.
Sundsvalls Ludvig Nåvik och Östers Mattias Adolfsson.Foto: NILS JAKOBSSON

Inför lördagens matcher hade Öster fortfarande chansen att nå kvalplatsen till Allsvenskan. Då krävdes en seger mot Sundsvall och att Helsingborg tappade poäng mot Örgryte IS.

För Öster började matchen bra när Nicolas Mortenssen nickade in 1-0 för Öster i den 16:e minuten. Men med några minuter kvar till halvtidsvila skulle Sundsvall replikera och kvitterade till 1-1 genom Erik Andersson.

Det var ett resultat som stod sig matchen ut och Öster har där med ingen chans att spela i Allsvenskan nästa år. Motståndarna Sundsvall säkrade däremot andraplatsen i Superettan och spelar nästa år i svensk fotbolls finrum.