Annons

Öster vägrar byta – trots motståndarens handikapp

Växjö • Publicerad 5 november 2018
Öster.
Öster.Foto: Nadia Hagberg

Östers IF ställs på måndagskvällen borta mot GAIS. I Göteborgslaget återfinns Calle Wede, som är färgblind och har svårt att skilja på rött och grönt.

ÖIF spelar som bekant i rött och blått och trots GAIS vädjan om att Växjölaget skulle välja att spela i det vita bortastället – så vägrar Öster.

Annons

GAIS skriver på sin hemsida: ”Men trots att Östers IF har ett fungerande bortaställ och är gäster har de valt att utnyttja sin rätt till att hemmalaget får anpassa sig enligt de bestämmelser som finns. Detta en vädjan från GAIS till trots.”

Till gais.se säger Östers tränare Christian Järdler följande om beslutet:

-Jag vet om att Calle Wede är färgblind men vi känner att röda tröjor är Östers färg. Klubben är röd och har alltid varit. Vi tycker det är en viktig del av vår identitet och vi meddelade detta till SEF som berättade för oss att vi bestämmer själva om vi spelar i rött eller vitt. Så tyvärr säger vi nej till er förfrågan och kommer spela i rött på måndag, säger Järdler.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons