Öster vann målrikt Smålandsderby

Växjö • Publicerad 2 juni 2023
Östers Isak Magnusson, Daniel Ljung och Adam Bergmark Wiberg jublar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköpings Södra och Öster.Foto: CARL SANDIN

Öster fortsätter att vara ett topplag i Superettan. Under torsdagskvällen besegrade Växjölaget Jönköpings Södra med 3-2.

Redan efter fyra minuter satte Jesper Jonasson Westermark 1-0 på nick. I början av den andra halvleken fick Öster en straff men skyttekungen Adam Bergmark Wiberg missade. I stället kvitterade Jönköping två minuter senare men 1-1 stod sig endast i tre minuter innan Ahmed Bonnah satte 2-1 till Öster.

Jönköping kom tillbaka en andra gång och satte 2-2 med 24 minuter kvar av ordinarie tid. Med dryga kvarten kom det avgörande målet. Adam Bergmark Wiberg fick revansch och gjorde 3-2, vilket blev matchavgörande.

Efter tio spelade omgångar ligger Öster på uppflyttningsplats som tvåa i tabellen, fyra poäng efter Utsiktens BK.