Annons

Öster värvar från seriekonkurrent

Publicerad 29 juli 2016
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

För andra dagen i rad presenterar Öster ett nyförvärv som skolats i Kalmar FF:s akademi. Fredagens nyförvärv blir dock rödblå först till nästa säsong. Först ska han spela färdigt kontraktet med en seriekonkurrent.

23-årige högerbacken Mattias Pavic har inte spelat några matcher med Kalmar FF:s a-lag. Sina tre seniorsäsonger har han i stället gjort i division 1 södra med Oskarshamn. Totalt har han spelat cirka 50 matcher i Oskarshamns a-lag.

Annons

– Jag fick veta att det fanns ett intresse från Öster och det lät spännande. Det är en storklubb jag kommer till som ligger i fel division, säger Mattias Pavic som skrivit på ett kontrakt över 2+1 år.

Du bestämmer dig mitt i sommaren och vet inte var Öster spelar nästa säsong?

– Nej, det är ju så. Förhoppningen är att de går upp och det är väl tanken att de ska göra det också.

Vad tror du om Östers höst?

– Jag tror att det kan bli en bra höst med tanke på att de leder och att de har fått in två bra offensiva spelare. Det är kanske offensiven som varit lite sämre. Jag tror och hoppas att de vinner serien, om inte Oskarshamn gör det.

Mattias Pavic har kontrakt med Oskarshamn säsongen ut och hoppas få speltid trots att han gjort klart med en seriekonkurrent.

– Jag vill ju spela i Oskarshamn och hålla dem kvar i division 1. Man vill aldrig åka ur en serie med ett lag. Jag tror inte att jag blir bänkad för att jag byter klubb.

I Oskarshamn har Mattias Pavic spelat högerback, men han kan också spela högre upp i planen, till vänster eller på det centrala mittfältet.

– Jag har bra passningsfot och bra spelförståelse. Jag är en offensiv spelare, men har blivit mycket bättre defensivt också.

Öster har redan Fritiof Björkén på högerbacken. Tankar kring det?

– Jag tror att vi kan bli en bra kant, säger Mattias Pavic.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons