Annons

Österprofilen blir tränare för konkurrenten

Växjö • Publicerad 20 april 2023
Hasse Eklund när han var tränare för Falkenberg 2020.
Hasse Eklund när han var tränare för Falkenberg 2020.Foto: KRISTER ANDERSSON

Efter en tung start på Superettan med tre raka förluster sparkade Helsingborg i veckan huvudtränarna Mattias Lindström och Alvaro Santos och sportchefen Andreas Granqvist.

Nu står det klart att Stuart Baxter tar över som huvudtränare. Dessutom blir den före detta Österprofilen Hasse Eklund assisterande tränare tillsammans med Sven Andersson.

Annons

Hasse Eklund spelade i Öster 1987-1997 och vann bland annat den allsvenska skytteligan 1992 med 16 mål. Han har tidigare både spelat och varit tränare för Helsingborg och sedan förra året är han utvecklingschef i just HIF.

– Jag har varit i Superettan länge och har bland annat tagit upp Falkenberg två gånger så jag förstår att jag kunde komma upp i tankarna. I och med att jag redan var anställd i klubben blir det inte en jättestor förflyttning. Jag är jätteglad över att vara i HIF och kunna hjälpa klubben på olika sätt, säger Hans Eklund i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons