Annons

Östers Adam Herdonsson prisas

Växjö • Publicerad 17 januari 2024
Adam Herdonsson är Årets idrottsöverraskning i Kronoberg.
Adam Herdonsson är Årets idrottsöverraskning i Kronoberg.Foto: Calle Rydqvist

Varje år delar P4 Kronoberg ut priset ”Årets Idrottsöverraskning” till en lovande och ung idrottare i Kronobergs län. Under onsdagen delades årets pris ut på residenset i Växjö och vinnaren är Östers Adam Herdonsson.

”Han har under 2023 gått från att vara en okänd talang till att bli en av Östers IF:s mest tongivande spelare på fotbollsplanen. 19-åringen från Ljungby har dessutom fått debutera för det svenska P20-landslaget under hösten. Genombrottet under året var rejält och oväntat och därför är Adam Herdonsson Årets idrottsöverraskning 2023”, lyder juryns motivering.

Annons

Mittfältaren gjorde 28 matcher för Öster i Superettan fjol, varav 26 från start. Det blev ett mål och två assist för 19-åringen.

Adam Herdonsson blev också uttagen till Sveriges P20-landslag och har ett kontrakt med Öster som sträcker sig till och med säsongen 2025.

Priset är på 5 000 kronor. Förra året vann IFK Växjös snabba sprinter Isak Hughes priset Årets idrottsöverraskning. Bland andra vinnare genom åren finns Carolina Klüft och Emil Krafth.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons