Annons

Östers futsallag obesegrat – vann serie klart

Växjö • Publicerad 8 januari 2024
Östers futsallag har vunnit sin division 2-serie.
Östers futsallag har vunnit sin division 2-serie.Foto: Pressbild

De senaste åren har Öster satsat på sin futsal-lag och det har gett resultat. Under vintern har herrlaget spelat i Div 2 Småland och vunnit samtliga tio matcher. Det gör att laget nu erbjuds en plats i kvalet till division 1, som sker i februari.

Futsalserien drog igång i mitten av november för Östers del och sedan dess har det blivit idel segrar. Seriesegern säkrades efter tre segrar i Teleborgshallen under lördagen. Först besegrades Kurdköping FF med 6-1 och sedan blev det två stora målfester mot Futsal Club Jönköping och Jönköping Futsalförening. Öster vann matcherna med 16-0 respektive 11-3.

Annons

Öster har på de tio matcherna gjort 86 mål och släppt in 24, vilket ger en målskillnad på 62 mål. Tvåa blev Jönköping Futsalförening med 24 poäng och en målskillnad på +19.

Nyligen utsågs Daniel Najafizadeh, ledareför Öster i Samhället och Futsalverksamheten, till Årets Ungdomsledare 2023 på Östergalan.

Fakta

Östers resultat

Flygsfors/Gadd. IF - Östers IF: 3-8

Östers IF - FK Kalmarsund: 6-2

Östers IF - Flygsfors/Gadd. IF: 11-1

FK Kalmarsund - Östers IF: 5-6

Östers IF - Jönköping Futsalförening: 4-2

Östers IF - Futsal Club Jönköping: 7-3

Östers IF - Kurdköping FF: 11-4

Kurdköping FF - Östers IF: 6-1

Futsal Club Jönköping - Östers IF: 0-16

Jönköping Futsalförening - Östers IF: 3-11

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons