Annons

Östers IF startar upp höstsäsongen på Gotland

Höstsäsongen nalkas för Östers IF.
Laget sparkar igång årets andra vända på Gotland.
Publicerad 11 juli 2018

VÄXJÖ

Liridon Silka och Östers IF startar upp höstsäsongen med ett läger på Gotland.
Liridon Silka och Östers IF startar upp höstsäsongen med ett läger på Gotland.Foto: Lena Gunnarsson

På torsdag tar Östers IF båten över till Gotland. Höstsäsongen startas upp med ett läger på ön efter någon veckas semester.

Annons

– Det är alltid positivt, oavsett tid på året, att få bo tillsammans och att leva ihop. För gruppens skull är det alltid något bra och detta blir ett bra sätt för oss att starta hösten på. Vi tränar först på onsdag och sedan åker vi på torsdag, säger ÖIF-tränaren Christian Järdler och fortsätter:

Men Öster hade förmodligen inte velat ha något break. Laget var i fin form när vårsäsongen tog slut. Laget parkerar efter 15 omgångar som nia i superettan. Omstarten spelar ÖIF i Borås mot Norrby den 28 juli.

– Det känns spännande inför hösten. Nästan att det var lite synd att det kom en paus eftersom att vi var i sådan fin form så hade vi kunnat spela ett tag till. Vi går in i en spännande höst och den avslutning vi hade på våren visar att vi är bättre nu än vi var innan.

Någon provspelare kommer Öster inte att ha med på Gotland. Däremot anländer brasseförvärvet João Pedro i veckan till Växjö.

– Han landar i morgon (läs: tisdag) och kommer att åka med.

...och ni hoppas såklart på att Pedro blir en positiv injektion till hösten?

– Vi hoppas att han blir en bra Österspelare med tiden. Vi har signat för två år och jag förväntar mig inget exceptionellt under hösten. Det tar tid att komma in i ett nytt land, en ny kultur och ett nytt sätt att spela fotboll. Vi tror att han blir en bra värvning för Östers IF.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons