Annons

Östersponsorn lämnar Kalmar FF

Växjö • Publicerad 27 november 2018
Foto: Oscar Appelgren

I våras kom det fram att Richard Teern, som satt i Kalmar FF:s styrelse, valt att kliva in som sponsor i Östers IF. Kalmarfans krävde hans avgång men Teern blev kvar, fram tills nu. Richard Teern väljer, efter den senaste tidens tumult kring Henrik Rydströms vara eller icke vara i klubben, att avgå.

– Jag har aldrig upplevt så mycket hat som den senaste veckan. Det är inte utan att man undrar vad folk vill. Supportrarna har hängt upp allt på Rydström. Det här är det bästa för klubben, jag har en så pass stor kärlek till Kalmar FF att jag förstår att jag ska stiga åt sidan. Jag har varit den huvudperson som man vill få bort och då är det bättre att jag går, säger han till Barometern.

Annons

Richard Teern ska bland annat ha polisanmält en man för förtal efter ett Twitterinlägg.

I år har Teern lagt 400 000 kronor i sponsring till Kalmar FF. Nu kommer han att sluta med det.

– De här pengarna kommer att användas bättre av Röda korset, Giving people och Barncancerfonden. Där kommer pengarna verkligen göra skillnad, säger han till Barometern.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons