Över 5 000 på plats när Öster vann hemmapremiären

Växjö • Publicerad 10 april 2023
Östers spelare jublar med fansen efter matchen mot Trelleborg.
Östers spelare jublar med fansen efter matchen mot Trelleborg.Foto: SUVAD MRKONJIC

Östers IF har inlett Superettan 2023 på ett mycket bra sätt. Först besegrades Helsingborg med 1-0 i säsongspremiären och under måndagens hemmapremiär mot Trelleborg blev det segern med 5-2 inför 5 122 åskådare på Visma Arena. Det var den bästa publiksiffran för en hemmapremiär sedan Allsvenskan 2013 då 7 107 personer var på plats för att se Öster-Helsingborg.

Öster, som saknade Måns Berg som var sjuk, Runar Sigurgeirsson som fick en hjärnskakning i premiärmatchen mot Helsingborg och Manasse Kusu som är knäskadad, fick en tuff start mot Trelleborg som tog ledningen efter tio minuter. Men Adam Bergmark Wiberg kvitterade på straff knappt en kvart senare och innan pausvilan gjorde Öster både 2-1 och 31. Jesper Westermark satte Östers andra mål och Niklas Söderberg gjorde det tredje målet.

Tidigt i den andra halvleken reducerade Trelleborg men 3-2 stod sig endast i sju minuter innan Adam Bergmark Wiberg satte 4-2 på frispark. På tilläggstid satte Ahmed Bonnah 5-2, vilket blev slutresultatet.

Öster har på de två inledande matcherna tagit sex poäng och har 6-2 i målskillnad. Med det leder laget Superettantabellen. Den tippade toppkonkurrenten Helsingborg har två raka förluster.