Annons

Pablo Piñones-Arce lämnar Hammarby – klar för uppdrag utomlands

Pablo Piñones-Arce har gjort stor succé som huvudtränare för Hammarbys damlag. Nu lämnar han för uppdrag utomlands.
Växjö/Stockholm • Publicerad 11 januari 2024
Pablo Piñones-Arce ledde Hammarby till dubbla guld 2023.
Pablo Piñones-Arce ledde Hammarby till dubbla guld 2023.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

I fyra år har den före detta Österspelaren Pablo Piñones-Arce tränat Hammarbys damer och tagit laget till både SM-guld och cupguld 2023. Nu står det klart att han lämnar sitt uppdrag eftersom han har fått ett jobberbjudande utomlands som han har tackat ja till. Vad det rör sig om för uppdrag är inte känt.

– Det är med tudelade känslor jag tagit det här beslutet. Inte minst efter den säsong vi har bakom oss och det äventyr som väntar i höst. Jag har haft förmånen att jobba med en grupp fantastiska spelare och människor, och jag är oerhört stolt över vad de har åstadkommit, säger Pablo Piñones-Arce.

Annons

Hammarbys damlag kommer tills vidare att ledas av ledas av assisterande tränare William Strömberg som blir tillförordnad huvudtränare, understödd av flickakademins chefstränare Pierre Fondin, som tidigare tränade Växjö DFF.

– Att det funnits intresse kring Pablo är inga nyheter för oss, så även om det tajmingmässigt inte är den bästa tidpunkten har vi en beredskap för att detta skulle kunna ske. Vi är fullt på det klara med den profil vår nya huvudtränare ska ha, och rekryteringsprocessen är igång, säger sportchef Johan Lager.

Pablo Piñones-Arce spelade i Öster 2013-2014 och gjorde nio mål på 24 matcher.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons