Annons

Pandemin förlänger SHL-säsongen

Växjö • Publicerad 15 januari 2021
Foto: MATHIAS BERGELD

Hockeyn kommer att hålla på längre i vår på grund av coronapandemin. Flera matcher har fått flyttas fram och nu lämnar SHL beskedet att grundserien förlängs.

”Det innebär att grundserien spelas enligt nuvarande spelschema, med reservation för ytterligare matchflyttar och ändringar, fram till omgång 47. Lördagen den 27 februari spelas omgång 47, därefter pausas ordinarie spelschema i en vecka och ger rymd för tidigare flyttade matcher att spelas ikapp innan omgång 48 startar tisdagen den 9 mars”‚ skriver SHL på sin hemsida.

Annons

Slutdatum för grundserien blir 25 mars. Det är två veckor senare än planerat. Samtliga datum är preliminära.

– Det är en historisk säsong i och med de utmaningar vi ser till följd av pandemin och vi kommer även fortsättningsvis behöva vara flexibla för uppdateringar och ändringar till följd av pandemin. Tack vare flexibilitet och gott internt samarbete har vi nu en god plan för genomförandet av grundserien 2020/2021, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons