unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pengar till lokala föreningar – de får mest

Växjö DFF.
Växjö DFF.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under onsdagen kommer Svenska Spels Gräsroten att dela ut 550 000 kronor extra till ungdomsidrotten i Kronobergs län.

– Heja idrottsföreningarna i Växjö! Det har minst sagt varit ett annorlunda år men oavsett utmaningar så lyckas idrottsfamiljen alltid hitta en väg framåt. Stödet från Svenska Spels Gräsroten är viktigare än någonsin och jag hoppas att pengarna ska bidra till att ungdomsidrotten i Kronoberg kan fortsätta utvecklas och ta sig till nya höjder, säger Angelica Bengtsson, stavhopperska i den svenska OS-truppen i ett pressmeddelande.

I år är det första gången som det delas ut pengar ur Gräsroten vid två tillfällen. Andra gången sker alltså i detta vecka och Växjö DFF är den klubb i staden som får störst del av kakan.

– I år befinner sig idrotten i en svår situation över hela landet och så även i Växjö. Gräsroten är ett tacksamt tillskott som gör att vi kan fortsätta att driva och utveckla föreningen med alla dessa ungdomar och fantastiska ledare, säger Stefan Franzen, styrelseledamot i Växjö DFF i ett pressmeddelande.

Växjöklubbarna som får mest av Gräsroten:

Växjö DFF - 12 761 kronor.

Hovshaga AIF - 8 873.

Växjö BK - 7 703.

Växjö Norra - 6 555.