Annons

Persson känner ingen press över att prestera

VÄXJÖ • Publicerad 11 juli 2018
Joel Persson gjorde stor succé i Växjö Lakers under vintern som gick.
Joel Persson gjorde stor succé i Växjö Lakers under vintern som gick.Foto: Filip Sjöfors

Joel Persson plockades till Växjö Lakers från hockeyettan-klubben Kristianstad inför förra säsongen. Ni kan historien. Det blev stor succé. Efter 34 poäng på sina 51 första SHL-matcher känner inte 24-åringen någon press inför det som ofta kallas: ”det svåra andra året”.

– Nja, det vet jag inte. Jag satte press på mig själv redan inför förra säsongen, att jag hela tiden ville leverera och bidra i spelet. Sen är det väl klart att folks förväntningar höjs och det ska de ju med all rätt. Det är något man måste kunna hantera. Det är inget som jag kommer att tänka på när jag är på isen, då kommer jag bara försöka spela som jag gjorde förra säsongen, säger Persson när VXOnews når honom på telefon då han är i Edmonton.

Annons

Efter succésäsongen valde klassiska Edmonton Oilers att lägga beslag på rättigheterna för rightbacken. Därför är han nu i Kanada och tränar med NHL-klubben.

– Kom i söndags, hade 22 timmar restid hit totalt och kommer att stanna till fredag sen åker jag hem fredag och är i Sverige på lördagsförmiddag.

Persson berättar att han tillsammans med ett gäng andra gnuggar på med två träningspass om dagen ”over there”.

– Vi har kört på blandat mellan gym- och isträning. Det är lite blandat med spelare, några av NHL-spelarna är här och några prospects. Det är lite blandat men vi är inte så många. Vilket gör att man får mycket tid med både fystränaren och ”skills” coachen som är här.

Det har gått väldigt fort för dig och nu tillhör du till och med en NHL-klubb, hur känner man egentligen?

– Under säsongen fokuserade man inte så mycket på det utan försökte mest njuta i den mån det gick. Man fokuserade mest på nästa match, i och med att det har blivit ens jobb i dagsläget så måste man ju prestera hela tiden så man hann knappt med att tänka på vad man var med om det sista året.

För ett år sedan vid den här tiden skulle du försöka ta en plats i Lakers.

– För ett år sedan var det ju väldigt ovisst vad som skulle hända. Om man skulle spela för Växjö eller bli utlånad, om man skulle platsa eller vara för dålig. Då var det många tankar i huvudet. Men allt har gått väldigt snabbt och jag är väldigt stolt över det och tycker att man har vuxit som person under året.

Persson får efter veckan i Kanada två veckor ledigt från lagträning, då Lakers har semester innan de återsamlas. Backen ska spela mycket golf, vara gäst på Lysekils Hockeyskola och träffa en hel del vänner och bekanta innan det är dags för en ny hockeysäsong.

– Det blir mycket flängande runt omkring, men jag känner att det är många som jag vill träffa på semestern.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons