Annons

Peter Wibrån lämnar Östers IF – blir klubbchef i ridsportklubb

Växjö • Publicerad 1 april 2022
Peter Wibrån.
Peter Wibrån.Foto: Lena Gunnarsson

Peter Wibrån har, efter drygt 30 år i Östers tjänst, beslutat sig för att gå vidare i karriären. Nu står det klart att han i stället blir klubbchef i Växjöortens Fältrittklubb, som är mitt inne i en storsatsning med mångmiljonbygget av Abena Arena.

– VFK blir en ny och spännande utmaning för mig. Det är föreningsliv men en helt annan idrott än där jag varit tidigare. Jag hoppas komma in med nya ögon och se vad vi kan utveckla i föreningen. Jag har sett en del tävlingar och själv suttit på häst några gånger men inte mycket mer än så. Däremot har ridsporten på något sätt alltid funnits med i bakvattnet genom en kompis syster som höll på med ridning. Nu ska jag sätta mig in i hur ridsporten jobbar med olika saker och jag hoppas och tror att det finns en hel del i min ryggsäck som jag hoppas kunna använda i verksamheten, kommenterar Peter Wibrån på ridsportklubbens hemsida.

Annons

I Östers IF har Peter Wibrån har haft flera olika roller – som spelare, assisterande tränare, akademichef, sportchef och verksamhetschef. Efter drygt 30 år i Östers tjänst ska han nu alltså byta karriärbana.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons