Annons

Profilen rasar mot planerna: ”Det kan jag absolut aldrig acceptera”

Saudiarabien planerar för att investera i tennisens ATP-tour. Något som fått Oliver Rosengrens (M) pappa Fidde Rosengren att reagera starkt över i tv.
– Ett land där min son inte kan gå på gatan med en pojkvän utan att kanske bli stenad till döds. Det kan jag absolut aldrig acceptera, sade han i direktsändning.
Sport • Publicerad 13 juli 2023
Fredrik ”Fidde” Rosengren.
Fredrik ”Fidde” Rosengren.Foto: Mariell Dahlström

Saudiarabien har under den senaste tiden gått in med mycket pengar i sportvärlden och bland annat satt in obegränsat med summor pengar i golfens Liv-tour. I Discoverys Wimbledon-sändning som pågår diskuterades Saudiarabiens satsningar och planer på att investera i tennisens ATP-tour.

Detta är något som fick Fidde Rosengren, pappa till moderaten Oliver Rosengren, att reagera starkt mot.

Annons

– Ett land som brister i fullständigt när det gäller mänskliga rättigheter. Ett land där min son inte kan gå på gatan med en pojkvän utan att kanske bli stenad till döds. Det kan jag absolut aldrig acceptera. Men däremot om det leder till något positivt för folket som lever där, då är det okej, säger Rosengren i Discoverys Wimbledon-sändning enligt Expressen.

Oliver Rosengren själv har varit i kontakt med sin pappa efter uttalandet.

– Hans ställningstagande gör mig glad. Jag har aldrig tvivlat på honom. Vi har nyligen diskuterat frågan då den är aktuell, säger Oliver Rosengren och förklarar att Fredrik Rosengren har två poäng.

– Jag är uppfostrad med att man ska vara tydlig med vad man tycker. Han har en poäng med att Saudiarabien ligger i flera mänskliga rättigheter frågor på en oacceptabel stenålders nivå. Hans andra poäng är också bra, men då är det också viktigt att det blir riktiga förändringar och inga spel för gallerierna.

Oliver Rosengren utsedd av regeringen tillBrottsförebyggande rådet.
Oliver Rosengren utsedd av regeringen tillBrottsförebyggande rådet.Foto: Elvedin Basic
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons