Annons

Publiken får vänta – regeringen skjuter fram

Stockholm • Publicerad 12 maj 2021
Stefan Löfven.Foto: MAXIM THORE

Det blir inga lättnader i restriktionerna den 17 maj. I stället skjuts datumet fram efter dialog med regionerna i landet.

”Efter avstämning med regionerna kan vi konstatera att vi inte är där idag, om vi fortsätter att följa restriktioner kan vi vara där i närtid, säger statsminister Stefan Löfven på en pressträff.

Annons

De nya reglerna kommer att gälla från den 1 juni om smittspridningen tillåter.

Det kommer att införas olika tak beroende på om de sker ute eller inne. Maxgränsen blir 500 deltagare. Det gäller om evenemanget anordnas utomhus och med fasta sittplatser. Utan fasta sittplatser blir gränsen 100 personer. Inomhus får max 50 personer samlas om man har fasta sittplatser. Annars är gränsen fortsatt åtta personer.

Samtidigt väntar andra förändringar vid samma datum. Det kommer till exempel bli tillåtet att ordna matcher.

Senare under pressträffen meddelade också Folkhälsomyndigheten att restauranger får ha öppet till klockan 22.30 från nämnda datum.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons