Annons

Robert Rosén förlänger med Växjö Lakers

Det finns två frågetecken i Växjö Lakers lagbygge. 60 och 87.
Nu har ett av dem rätats ut till ett utropstecken.
Ishockey • Publicerad 19 maj 2023
Robert Rosén.
Robert Rosén.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Veteranen, guldmakaren och centern Robert Rosén har valt att förlänga karriären med ytterligare en säsong.

Rosén, som fyller 36 i juni, vann Lakers interna poängliga under SHL på 38 poäng och sköt det matchavgörande målet i såväl kvartsfinalen mot Luleå, semifinalen mot Frölunda som finalen mot Skellefteå.

Annons

– Jag kände ganska snabbt efter vi vann att jag inte var redo att sluta, så jag meddelade min agent att jag var öppen för ett år till. När han och Henke började prata så löste sig allt väldigt snabbt, vilket tydde på att intresset var ömsesidigt som tur väl var, säger Robert Rosén till klubbens hemsida.

Han kom till Växjö Lakers 2005 och har sedan dess spelat hela 653 grundseriematcher och 95 slutspelsmatcher i Lakerströjan. Nästa säsong blir Rosén 15:e i klubben.

Hur det blir med det andra frågetecknet – lagkaptenen Erik Josefsson med nummer 60 på ryggen – verkar dröja. Huvudpersonen grubblar över sin framtid men sa i en stor intervju i förra veckan att han tycker att han är för bra för att lägga av.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons