Annons

Roos slutade – och ska spela SM-final

Publicerad 20 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Han lade innebandyklubban på hyllan efter fjolårets säsong.

Han plockade ner den igen i februari.

Annons

Nu ska Eric Roos spela SM-final med sitt Växjö Vipers.

För ungefär ett decennium sedan spelade Eric Roos division 2-innebandy med Växjö Vipers. Där började en resa som nu har tagit honom och klubben till Globen. På lördag avgörs SM-finalen mot Falun. Och Eric Roos finns med i laguppställningen trots att han slutade efter förra säsongen.

I februari blev det klart att den rutinerade backen gör comeback med en elfte säsong i klubben. Två månader senare väntar karriärens allra största stund.

– Jag tycker att det har rullat på riktigt bra faktiskt. Jag var med och körde lite med dem innan det blev en riktig comeback. Jag har kommit in i det riktigt bra.

Jag antar att du inte ångrar ditt beslut?

– Det gör jag inte. Det har varit rätt lyckat än så länge.

Eric Roos, brorsan Johan Roos, lagkaptenen Filip Kjellsson och finske världsmästarmålvakten Eero Kosonen står för rutinen i Växjö Vipers unga bygge.

– Vi har en bred och hungrig trupp som präglas av ungdomlig entusiasm och sen har vi de rutinerade essen. Det är ett stort pussel att lägga och än så länge har vi lagt det bra. Det är fortfarande några bitar kvar. Det känns bra och det är något som byggts upp under en längre tid.

Växjö Vipers har tagit sig till SM-finalen efter 4–0 mot Pixbo och 4–1 mot Mullsjö. Det är klara siffror, men matcherna har varit jämna.

– Det är klyschigt, men det är jäkligt små marginaler. I första matchen mot Pixbo hemma vinner vi sudden. Ser man tillbaka på året innan mot Dalen förlorade vi första i sudden.

Annons

Nu väntar alltså Falun och motståndarna får ses som favoriter inför finalen. Växjö Vipers har dock vunnit de två mötena i grundserien. I finalen är det en match som avgör vilka som blir mästare.

– Det påverkar inte så mycket. Det är bara in och köra. Det är inte så mycket att fundera över. Det är en match och allt kan hända. Vi tog två segrar och vet att vi kan slå dem. Det är bara in och njuta, säger Eric Roos.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons