Annons

Rugbylaget söker fler spelare: ”Stark gemenskap”

Wexiö Rugby Klubbs damlag kan summera en framgångsrik utomhussäsong där de tagit sig till slutspel i flera matchturneringar. Nu är de på jakt efter fler spelare för att bygga ut truppen.
– Vi har en stark gemenskap i laget och sen är det förstås kul med tacklingar, säger Julia Ekholm, spelare och vice ordförande i Wexiö Rugby Klubb.
Växjö • Publicerad 24 september 2023
Vi har en väldigt stark gemenskap i laget. Dessutom är det kul att tacklas, säger Julia Ekholm längst till höger i främre raden som tillsammans med sina lagkamrater i Wexiö Rugby Klubb kan summera en lyckad utomhussäsong.
Vi har en väldigt stark gemenskap i laget. Dessutom är det kul att tacklas, säger Julia Ekholm längst till höger i främre raden som tillsammans med sina lagkamrater i Wexiö Rugby Klubb kan summera en lyckad utomhussäsong.Foto: David Färdigh

Vi besöker damrugby-laget i samband med en träning på Åbo Idrottsplats. Det är ett glatt och laddat gäng som förbereder sig på 1,5 timmes intensiv träning på gräsplanen. Utomhussäsongen är nu inne på sluttampen.

– Vi kör de flesta träningar här och spelar matcherna på Värendsvallen. I oktober börjar inomhussäsongen och då håller vi till i Tipshallen, berättar Julia.

Annons

Laget kan summera en framgångsrik utomhussäsong, där man vid ett flertal tillfällen gått vidare från gruppspelet och varit bland de åtta lag som gjort upp i slutspelet. Laget har också testat på internationellt motstånd.

– Vi deltog bland annat i en turnering i Köpenhamn och mötte polska lag med flera landslagsstjärnor.

Wexiö Rugby Klubbs damlag håller sina träningar på Åbo Idrottsplats. Nu är laget på jakt efter fler spelare. Idealet vore en trupp på 20 spelare, säger klubbens vice ordförande Julia Ekholm.
Wexiö Rugby Klubbs damlag håller sina träningar på Åbo Idrottsplats. Nu är laget på jakt efter fler spelare. Idealet vore en trupp på 20 spelare, säger klubbens vice ordförande Julia Ekholm.Foto: David Färdigh

Nu är målsättningen att bredda truppen inför nästa säsong. Damernas rugbymatcher spelas två gånger sju minuter och det är intensivt springande på stora ytor från start till slutsignal. Under en dag spelas ofta ett flertal matcher på raken och det frestar på spelarna.

– Idealet är en trupp på 20 spelare. Vi hoppas åtminstone kunna vara 15 framöver. Minimum för att ställa upp i turneringarna är 12.

Alla är välkomna att vara med i laget framhåller Julia, som särskilt tipsar om den utvecklingsdag som anordnas i Tipshallen den 4:e november.

– Då finns möjlighet att testa på att spela rugby.

Vad är tjusningen med rugby?

– Vi har en väldigt stark gemenskap i laget. Dessutom är det kul att tacklas. Jag spelade fotboll tidigare men tyckte att det var väl försiktigt ibland. Rugby är ruffigare och roligare.

Men hur är det med skaderisken?

– Det är egentligen inte större risk än i någon annan bollsport. Möjligtvis att axlarna är mer utsatta, men det är inte lika många knäskador som i fotboll.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons