Annons

Så går det för Lakers i kvartsfinalsserien

Publicerad 10 mars 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Linköping väntar för Växjö Lakers i bäst av sju matcher. Här är veckans panels tankar om kvartsfinalsserien.

Veckans fråga: Hur går det i kvartsfinalen mot Linköping?

Annons

Patrik Andersson, driver bloggen Sjöaguden

Av alla de lagen som befinner sig ovanför Växjö i tabellen fanns det ett som jag verkligen ville har framför de andra i en kvartsfinal. Linköpings HC! Och det är nu ett faktum. Men jag ville inte ha LHC bara av orsaken att vi har plusstatistik på dom den här säsongen, utan också för att jag tycker alltid det blir rolig hockey när lagen möts. LHC har många skickliga spelare och vi vet vad en kille som Rakhshani kan hitta på. Sen tror jag också att just LHC har Växjö den bästa chansen mot av de fem lagen.

Växjö har gjort totalt 30 slutspelsmatcher på sammanlagt 5 slutsspelsserier. Man har vunnit 18 och förlorat 12 matcher. Samtliga 5 serier har gått till 6 matcher. Man har vunnit 4 och förlorat 1. Så ett bra tips på den kommande serien mellan LHC och VLH är att den slutar 4-2. Och jag tror Växjö vinner detta med just de siffrorna. Jag tror att det som avgör är att Växjös spets är aningen bättre än Linköpings, både framåt och bakåt. Men det kommer bli ett krig!

Peter Sibner, affärsområdeschef på Evertsport Media Group som bland annat driver hockeysverige.se och eliteprospects.com

Något säger mig att Brynäs i två raka och en semi som rejäl underdog mot Frölunda hade kunnat vara en bättre väg för Växjö. Att få vara underdogs hade kanske passat dem bättre och dagens Frölunda är rätt långt ifrån superformen från i vintras. Linköping har gjort en stabilare säsong än Växjö, men de har likvärdig form och sett till toppen av respektive lags förmåga känns det här helt vidöppet.

Tycker dock tappet av 3-0 till 3-3 mot Luleå visade att Växjö inte alls har samma pondus i avgörande lägen i år, så jag tror på 4-2 till ett Linköping som vinner på precis det som gav Växjö guldet ifjol - ett suveränt första backpar och många effektiva jänkare bland sina forwards.

Jonatan Bergman, sportansvarig på P4 Kronoberg

Växjö besegrar Linköping i sex matcher. Linköping har sett ruggigt starka ut stundtals under grundserien. Deras lag är dynamiskt. Där finns skarpskjutande jänkare, seriens bästa backpar, hårt arbetande brunkare och slutspelsrutin. Men jag tror inte Linköping får ihop alla dessa ingredienser till en välsmakande soppa i en matchserie bäst av sju.

Växjös form är uppåtgående, det är ett kollektiv som ser sig som outsiders och många spelare kvar sedan förra årets framgångar. Dessutom har Växjö en tabasco i sin soppa som Linköping saknar - en gedigen slutspelsmålvakt. Och en gedigen slutspelsmålvakts betydelse går inte att överskatta. Christopher Nihlstorp har vunnit Calder Cup och två SM-guld. Linköpings målvakter har tillsammans ett SM-silver. Jag tror Nihlstorp utvecklas till en vägg i slutspelet - han har dessutom extra motivation i ett utgående kontrakt.

Har mycket, mycket svårt att se att Växjö åker ut redan i kvartsfinalen. Det blir jämnt, men regerande svenska mästarna överlever åtminstone kvartsfinalen.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons