Annons

Santhe Dahl räddar Växjö DFF

Växjö • Publicerad 18 september 2019
Santhe Dahl.
Santhe Dahl.Foto: Urban Nilsson

Växjö DFF:s ekonomi har varit ansträngd under hela säsongen. Elitlicensen har varit i fara och flera tongivande spelare, bland andra Anna Anvegård har sålts.

Det räckte inte. Nu räddas ekonomin av miljardären Santhe Dahl, tidigare ägare, koncernchef och VD för Vida AB. Något som Minboll kunde berätta under onsdagen.

Annons

– Jag kan tycka att tjejer i idrottsliga sammanhang ofta får stå tillbaka till förmån för killar. Dessutom vore det riktigt tråkigt om Växjö DFF skulle tvångsnedflyttas bara för att man växt lite för snabbt och därför fått ekonomiska problem, säger Santhe Dahl till Minboll.

Dahl går nu in med pengar i Växjö DFF. Hur mycket pengar Dahl puttar in, via sitt eget bolag Santhe Dahl Invest AB, vill vare sig han eller föreningen berätta. Men det är tillräckligt för att elitlicensen ska vara i hamn.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons