Annons

Säsongen är över för Växjö Lakers

Luleå • Publicerad 30 mars 2019
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers förlorade på lördagskvällen den femte SM-kvartsfinalen mot Luleå. Det betyder att säsongen är över för Växjös del.

Publiken i Norrbotten Arena fick se ett starkt Luleå som tog ledningen genom Erik Gustafsson efter 14.53. Det var också han som utökade till 2-0 med sex sekunder kvar av den andra perioden. Då i fem-mot-tre-spel efter att Julius Junttila och Oliver Bohm åkt på varsin utvisning för holding respektive high sticking.

I tredje perioden gjorde Luleås Petter Emanuelsson 3-0, vilket blev övermäktigt för Växjö Lakers. När David Bernhardt dessutom åkte på en utvisning med knappt två minuter kvar gjorde Luleås Emil Larsson 4-0. Precis innan domaren blåste av fick Kris Versteeg in ett tröstmål och reducerade till 4-1, vilket också blev matchens slutresultat. Växjö förlorade och tvingas nu sätta punkt för säsongen 2018/2019.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons