Annons

Seger för Lakers – stjärnan fick lämna på bår

Växjö • Publicerad 28 november 2018
lakers
lakersFoto: Lars-Goran Rydqvist

Växjö Lakers besegrade på onsdagen Örebro hemma i Vida arena med 3-2.

Arvid Lundberg sköt sitt första mål för säsongen då han skickade pucken på mål från den blå linjen efter 13:30. Den svarta gummibiten var mer ämnad för ett nedlägg i zon än att hitta nätmaskorna – vilket den gjorde. Efter en tydlig tavla från Örebros-målvakten Stefan Steen hade Lakers tagit ledningen med 1-0, ett resultat som stod sig den första perioden ut.

Annons

I mittenakten var det sedan Örebro som inledde starkast. Först hade närkingarna en ramträff, vilken Jonathan Andersson följde upp med att kvittera till 1-1 någon minut senare.

Gästerna fortsatte sedan att leda och styra spelet vilket fick Lakers tränare Sam Hallam att ta time out efter 25:51.

Innan den andra perioden var över hade Dominik Bokk, i powerplay, sett till att hemmalaget var i ledning med 2-1 inför den avslutande tredjedelen.

Under inledningen av den tredje perioden uppstod otäcka scener sedan Janne Pesonen brakat in i sargen och tvingats lämna matchen på bår.

Lakers Pontus Netterberg sköt sedan 3-1 till hemmalaget i powerplay efter 54:18 och matchen kändes avgjord.

Men Örebro skapade nerv. Tom Wandell reducerade med två minuter kvar och gästerna skapade chanser för en kvittering men kom aldrig närmare och Lakers höll undan och vann.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons