Seger för Öster i hemmapremiären

Publicerad 10 april 2017

Inför 3529 åskådare på Myresjöhus Arena vann Öster hemmapremiären i Superettan med 2-1. Därmed har Superettans nykomling tagit sex poäng av sex möjliga. Stor matchvinnare blev David Johannesson, som gjorde hemmalagets båda mål, tillsammans med Sebastian Crona som stod för en mycket bra insats.

Efter en avvaktande inledning på matchen slog Jonathan Levi i den 16:e matchminuten en boll i djupled som David Johannesson kunde snappa upp och distinkt skjuta 1-0 till Öster. Efter ledningsmålet lyfte Öster och Johannesson var nära att utöka ledningen. Istället kom kvitteringsmålet av Syrianska på övertid i den första halvleken.

I andra halvleken klev David Johannesson på nytt fram och gjorde 2-1 till hemmalaget. Sebastian Crona, som tidigare i halvleken hade en boll i stolpen, slog en boll mot Johannesson, som målvakten rusade ut och bröt. Men Johannesson fick tillbaka bollen och kunde i öppet mål sätta sitt och lagets andra mål.

Målet blev matchavgörande och Öster kan fira tre nya poäng.