Annons

Serieledaren från start vill ta bakvägen till play off-spel

Alvesta • Publicerad 6 januari 2019
Peter Andersson
Peter Andersson

Alvesta SK missade alltvåan. Nu leder laget serien från start. Målsättningen är att ta bakvägen till play off mot hockeyettan.

Besvikelsen har lagt sig. Fast frågan är om Alvesta SK egentligen är så missnöjt över att de missar spel i alltvåan. Den långsiktiga planen är viktigare för sportchef Peter Andersson.

Annons

– Delvis var vi besvikna men samtidigt har vi en plan som är över några säsonger och egentligen är det inte hela världen. Men vi hade som målsättning att ta oss dit, säger han och fortsätter:

– För oss handlar det om att sätta rutiner. Att hitta ett sätt att spela och ett sätt att träna som över tid ska bli framgångsrikt.

Några dagar in på det nya året inleder laget andra delen av säsongen 2018/2019. Alvesta SK gör upp med sju andra gäng om en play off-plats mot hockeyettan.

Fortsättningsserien inleds hemma mot Boro/Vetlanda den 6 januari för ASK.

– Vi leder serien när vi går in i den och något annat än att försöka att ta förstaplatsen vore dumt att säga. Det går vi för och hoppas på. Det kommer att bli en tuff serie med många lag som är svårspelade.

Eftersom att Alvesta slutade femma i grundserien och var första lag att missa spel i alltvåan tar de med sig sju poäng in i fortsättningsserien. ”Tvåan” HA74 börjar med sex och Gislaved på fem och så vidare.

– Det kommer bli en ganska jämn serie med många lag som kommer att vara med och slåss om det. HA74 har väl kanske förstärkt mest (Jonas Johansson, förre HV- och Troja-spelaren är klar för Sävsjöklubben). Men jag tycker att det är många lag som är jämna och inget som egentligen sticker ut.

Alvesta har inte plockat in någon mer lirare. Sportchef Andersson berättar att han tror på sitt manskap.

– Vi har en bred trupp och vill ha lugn och ro. Killarna som är här var nära att ta sig till alltvåan och hade vi vunnit rätt matcher så hade vi tagit oss dit. Vi har ett så pass bra lag att vi vill ge de vi har förtroende.

Lyckas Alvesta med målsättningen väntar alltså kvalspel mot hockeyettan.

Annons

– Klart det finns med i tankarna. Men som helhet handlar säsongen om rutiner och att hitta en väg som fungerar för oss och att hitta en stomme i gruppen.

Förutom Alvesta, HA74 och Gislaved kommer även Nässjö, Boro/Vetlanda, Lund, Sölvesborg och Åstorp att återfinnas i Hockeytvåan Södra B fortsättning.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons