Sex mål - av målvakten

Publicerad 23 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I Alstermo IF har laget hittat en ovanlig målskytt – i lagets målvakt Felix Mitrus. Hittills under säsongen har Mitrus, som bor i Växjö, gjort hela sex mål för laget i division 5. Två av målen har kommit genom retur och styrning efter frisparkar och de andra fyra har kommit på straffar.

– Mot Lammhult frågade jag om jag fick gå upp, och det fick jag. Men mot Tingsryd var det tränarna som sa till mig att springa upp. Nu lär jag inte behöva fråga igen, åtminstone inte om vi ligger under i slutet. Jag var nära att göra mål på en frispark mot Tingsryd också, det kommer kanske, säger Felix Mitrus till Barometern.

Han ligger i nuläget på en fjärde plats i lagets interna skytteliga, som under fotbollskarriären bara varit målvakt.

– Jag har bara stått i mål. Det hände inte så mycket i matcherna i början därför tyckte tränarna att jag borde få lägga straffarna så jag skulle få lite roligt. Däremot vill jag börja hålla lite nollor, det är mycket viktigare än att göra mål själv, säger Felix Mitrus till Barometern.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.