Annons

Shady går sin livs match nästa lördag

Nästa lördag går boxningsproffset Shady Gamhour från Växjö sitt livs största match när han utmanar Travis Scott om NBA-bältet i mellanviktsklassen. Matchen går i Mississippi och en seger skulle innebära att Shady tar steget in bland de 70 bästa boxarna i världen.
– Jag drivs av en inre glöd, och målet är att bli bäst i världen!
Växjö • Publicerad 7 september 2019
Foto: David Färdigh

VXOnews träffar Shady på boxningsklubben ATF Gym i centrala Växjö, där han tillsammans med tränaren Andrija Martic förbereder sig med träning och sparring inför den stora bataljen i USA nästa helg. Shady erövrade i fjol WBF-bältet i mellanvikt på en gala i Las Vegas, men den här gången är det Mississippi och NBA-bältet som gäller.

– NBA är en boxningsorganisation med större status och en seger skulle innebära att han tar ett rejält kliv upp i rankingen och hamnar bland de 70 bästa i världen, berättar Andrija.

Annons

Shandy har haft en exceptionell utvecklingskurva de senaste åren. Bakom framgången ligger extrem träningsdisciplin, mental styrka och framför allt en stark vilja.

– Jag har en inre glöd som driver mig, berättar Shady.

Erövringen av WBF-bältet gav dessutom blodad tand.

– Jag har världsmästarbältet placerat nära sängen, så om jag vaknar på morgonen och känner mig hängig så kollar jag på bältet och blir motiverad och taggad direkt.

En annan faktor som öppnat upp för mästarmatcherna i USA är kontakten med boxningslegenden Roy Jones Jr, som numera är Shadys promotor. Andrija berättar hur det gick till:

– Vi åkte över till USA på chans och sparrade med mängder av boxare på olika klubbar, och på den andra resan blev vi rekommenderade för Roy Jones Jr. Vi åkte från New York till hans träningscamp i Florida, efter en 17 timmar lång bilresa fick Shady direkt gå åtta ronder och Roy gillade vad han såg.

Matchen om NBA-bältet går i Mississippi nästa lördag och trots att det är hans överlägset största match i karriären känner sig Shady förhållandevis avslappnad.

– Det är ingen stress. Jag känner mig lugn.

Ända sedan Shady började boxas har han haft en dröm som nu börjar komma inom räckhåll.

– Jag har alltid haft ambitionen och viljan att bli bäst i världen!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons